[...] lepiej odżywkę oddać alb sprzedać komuś kogo nie lubię ;) Ale po drugim telefonie z owej firmy zmieniłem zdanie . Facet sporo się dowiedział na ten temat i zapewnił mnie że mleko nawet zakażone mleko nie może być przyczyną zachorowania a poza tym produkt zanim trafi do polski jest badany pod tym kątem . Sam już nie wiem co o tym myśleć ale [...]
smakowo ..niestety nie...jest to bowiem smak całkowicie naturalny..czyli coś jak mleko w proszku...leciutko słodkawe:) Ale pamiętaj ,że dostajesz tu czysty izolat...na świecie nie ma nic lepszego...BV( wartość biologiczna) wartości 159. Podczas gdy zwykłe koncentraty WPC (jak w Prolact) mają BV 104. Niestety cena jest trochę wysoka...(choć i tak [...]
A 14 latkowi, który ma zamiar "pochodzić na siłkę" (może nawet 2 razy w tygodniu)- doradziłbym ryż, mleko, trochę białek jaj i piersi z kurczaka (jak rodziców stać na te ostatnie). Jak już troszkę pochodzi, to niech zacznie sie wspomagać. Jeju, ilu ja znałem chłopaków, u których do dzisiaj stoi gdzieś w komórce wielkie wiadro odżywy [...]
[...] którym nasze ramiona będą równoległe do podłogi. Pokażę ci taki mały zgrabny ruch w górnej części, gdzie będziemy unosić nasze sztangielki, trochę tak, jak gdybyśmy nalewali mleko. Wtedy naprawdę dobrze czuć pracę mięśni. - A ile powtórzeń będziemy wykonywać? - spytała. - Ważne jest by różnicować ilość powtórzeń. Tym razem dobierzmy ciężar, który [...]
Małe sprostowanie - to nie mleko jest badane ale krowy. Pomijając fakt, że do tej pory nikomu nie udało się udowodnić, że priony mogą wystepować w mleku Anglicy są bardzo uczuleni na BSE i zapobieganie jej rozprzestrzenianiu. Wystarczy wyobrazić sobie cios jakim dla ich gospodarki była cała ta afera. Na unijnych eksportowych świadectwach zdrowia [...]
[...] śledziony, wypadanie włosów, świąd skory, suchość skóry depresja Źródła witaminy A Źródłem tej rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy są produkty pochodzenia zwierzęcego: mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. Zawartość witaminy A w 100g jadalnych wybranych produktów: wątroba [...]
[...] czy śmietana. Jednak ilość witaminy D w mleku zależy od sposobu żywienia krów i ich przebywania na słońcu. Profilaktycznie wzbogacane są o tę witaminę nowoczesne margaryny i mleko w proszku. Witamina E Inne nazwy: tokoferol, tokotrienole Istnieje co najmniej osiem postaci witaminy E zwanych tokoferolami, które są rozpuszczalne w [...]
[...] w naczyniach cynkowych. Źródła Znaczącym źródłem cynku są mięso zwierząt, ryby, ostrygi, jaja, drożdże piwne, warzywa, ziarna zbóż, pestki dyni, jajka, chude mleko, musztarda ziarnista. Poza produktami spożywczymi, pewne ilości cynku zawiera woda pitna z sieci wodociągowej, wykonanej z ocynkowanych rur. Fluor luor wchodzi [...]
[...] też wywoływać zaburzenia metabolizmu wapnia i fluoru w tkance kostnej. Źródła Szczególnie bogate w molibden jest ziarno pełne, ryż naturalny, nasiona roślin strąkowych, mleko i sery, zielone warzywa liściaste, jarzyny, mięso i podroby Dzienne zapotrzebowanie Zapotrzebowanie dobowe na molibden wynosi 0,15 - 0,5 mg. W pożywieniu [...]
[...] Nadmiar Nadmiar wapnia w pożywieniu, zwykle powyżej 2000mg może powodować zaparcia i zwiększa ryzyko infekcji dróg moczowych. Źródła Znaczne ilości wapnia zawiera m. in. mleko i produkty mleczne, sery, soja, sardynki, łosoś, orzeszki ziemne, orzechy włoskie, nasiona słonecznika, jarmuż, fasola, brokuły, jaja, szpinak, buraki i rabarbar. [...]
na początku proszę o to aby nikt się nie obrazioł jeśłi zobaczy tu swoją wypowiedź.. (HAns kieruję to do Ciebie) poprostu sklei łem wszytsko w jedną całość i chciałem to tutaj przedtsawić bo wiem że ludzie bardzo często pytają właśnie o "SKOKA"AIR ALERT II - Trening skoczności Program ten zawiera osiem stopni, które powinny być wykonywane w [...]
witam. ostatnio mialem zamiar kupic bialko ovopolu, ale dowiedziałem sie ze dobre jest takze mleko w proszku . białeczko znajdujące sie w tych dwoch produktach cenowo wychodzi podobnie , ale ktore jest lepiej wchlaniane i ma wyzszą wartość biologiczną (BV) ??? z gory dzieki
To żart? Mleko w proszku, ma samo białko? I bv większe od ovopolu? Ovopol ma bv 100. Mleko w proszku, to mleko w proszku, nie sądzę, aby było w nim więcej białka niż w mleku w płynie, a jeżeli nawet, to pewnie nie wiele więcej. Doradca w dziale suplementacja
źle mnie zrozumiałeś, mleko w proszku 500g kosztuje ok. 5 zeta i ma ok 30% białka a ovopol 1kg kosztuje ok 40 zeta ma ok 90%białka , czyli za cene 1 kg ovopola bedziesz miał 4 kg mleka w proszku 30 procentowego
Yo! Nie ty pierwszy na to wpadles ale ja nie mialem dylematu czy ovopol czy mleko w proszku, po prostu bylem ciekawy.Bralem to mleko okolo 2 miesiace w dni treningowe 3 porcje przed sniadaniem po treningu i na noc (kazda porcja to okolo 50g tego mleka +750ml wody).Owszem dziala nieco-nieco to znaczy spaslem sie nieco:) ale jesli ktos jets naprawde [...]
Gdyby tak było, to wszyscy kupowaliby mleko w proszku ze sklepu, a gajnerów nie opłacałoby się produkować - w gajnerze masz specjalne węgle, a tu jest laktoza, po której tylko wywali ci kałdun. Białko też jest kiepskie, oczywiście z mleka masz białka serwatkowe o wysokim bv, ale to jest inna sprawa i opisane jest to w artykule Lacmy. Ja wybrałbym [...]
[...] jak kawa rozpuszczalna. czy tak mialo byc Lacma, bo ciagle nie wiem? aha - wspomniana wczesniej 'klucha' tworzy sie tylko na chwile zaraz po zalaniu (czyli mamy ją i wode/mleko osobno !! pozniej rozpuszcza sie i powstaje w miare jednolity plyn bez korzucha (nie znosilem go), ale z pewna iloscia 'zlepkow', ktore prawdopodobnie po jakims [...]
Kiedyś było takie mleko Instant odtłuszczone w woreczkach foliowych, które mimo dużej zawartości białka zawierało tyle laktozy, że kibel był gwarantowany. I również rozpuszczało się niczym klej do tapet.